Check out our all-new Stuttering is Verbal Diversity™ Merchandise (USA only for now) Check out our all-new Stuttering is Verbal Diversity™ Merchandise (USA only for now)

Practical Thoughts Persian

خواسته‌ی افراد دارای لکنت از گفتاردرمانی چیست؟

خواسته‌ی افراد دارای لکنت از گفتاردرمانی چیست؟

آسیب شناسان گفتار و زبان اغلب به ما می‌گویند که در رویکرد درمان لکنت احساس عدم اطمینان دارند – و یکی از مسائلی که آن ها در آن احساس ناخوشایندی دارند ، تشخیص مناسب ترین اهداف درمانی است.این موضوع به سبب وجود اطلاعات و توصیه های متناقض زیاد در رابطه با آنچه قرار است برای کمک به افراد دارای لکنت انجام دهیم ، می‌باشد.

خوشبختانه، ما یک منبع راهنمای واقعا عالی برای کمک به ما در سفرمان به سمت بهبود دانسته های خود از لکنت داریم ، که آن ،افراد دارای لکنت هستند.

افرادی که لکنت دارند انواع تجربیات درمانی را تجربه کرده‌اند ، برخی از آن تجربیات خوب بوده و برخی نه، بنابراین می‌توانند دقیقا به ما بگویند چه چیزی برای آن ها مفید است و چه چیزی نه.

در واقع مقالات، کتاب ها ، مطالب وبلاگی ، پادکست ها  و منابع زیاد دیگری توسط افراد دارای لکنت وجود دارد ، که تجربیات درمانی خود را شرح می‌دهند.حتی مطالعات تحقیقاتی تجربی نیز وجود دارد که ترجیحات درمانی افراد را مورد بررسی قرار می‌دهند که می‌تواند به عنوان یک راهنما عمل کند ( به عنوان مثال ، مطالعه ای که توسط یارس و همکارانش در سال 2002 منتشر شد و تجربیات گفتاردرمانی و حمایت گروهی از افرادی که در "انجمن ملی لکنت"شرکت می‌کنند را توضیح می‌دهد – به پایین صفحه مراجعه کنید).

به عنوان یک درمانگر ، می‌توانیم با شنیدن داستان های افراد دارای لکنت توسط مطالعه مقالاتشان چیزهای زیادی بیاموزیم. و این مطلب نیز درباره همین موضوع است – تشویق گفتاردرمانگران به شنیدن آنچه افراد دارای لکنت از ما می‌خواهند ، چه در داخل درمان و چه خارج از آن.

در سایر مطالب وبلاگ و منابع سایت ، دیدگاه های مختلفی را از افراد دارای لکنت درباره آنچه از گفتاردرمانی می‌خواهند منتشر کرده ایم (و منتشر خواهیم کرد).همانطور که به این تجربیات گوش ‌می‌دهید ، به خاطر داشته باشید که هیچ استراتژی یا هدف واحدی برای همه افراد دارای لکنت وجود ندارد.به همین علت است که وقتی از درمان صحبت می‌کنیم، اغلب می‌گوییم : "یک سایز برای همه مناسب نیست " و گزارشات افراد دارای لکنت این موضوع را تایید می‌کند.

با این حال ، همانطور که به داستان‌های بیشتر از افراد دارای لکنت گوش می‌دهیم، به تصویری از آنچه آن‌ها مفیدتر می‌دانند یا کارهایی که ممکن است لازم باشد از انجام آن ها خودداری شود(یا مفید نیستند یا کاملا مضر اند)،دست می‌یابیم.

آخرین تفکر : ما می دانیم که شنیدن اینکه افرادی که لکنت دارند در مورد درمانی که انجام داده اند واقعاً چه فکری می کنند می تواند تجربه خفت باری برای آسیب شناسان گفتار باشد، اما ارزش آن را دارد. مراجعین شما از شما تشکر خواهند کرد و شما نیز احساس بهتری خواهید داشت، زیرا می دانید که تفاوت واقعی و ارزشمندی در زندگی مراجعین خود ایجاد می کنید.

مثل همیشه ، لطفا نظرات یا سوالات خود را از طریق ایمیل یا در رسانه های اجتماعی با ما در میان بگذارید.

منتظر نمونه های بیشتری از آنچه افراد دارای لکنت میخواهند گفتاردرمانگران بدانند ، باشید!

برای شروع، در اینجا تعدادی از کتاب‌های مورد علاقه ما و منابع دیگر وجود دارد که تجربیات افرادی که لکنت دارند را منعکس می‌کنند. به شما توصیه می‌کنیم که نگاهی به آن‌ها بیندازید و درباره تجربیات گویندگان از زندگی با لکنت بیشتر بدانید.

کتاب ها :
پادکست ها:
منابع:
Yaruss, J. S., Quesal, R. W., Reeves, L., Molt, L. F., Kluetz, B., Caruso, A. J., McClure, J. A., & Lewis, F. (2002). Speech treatment and support group experiences of people who participate in the National Stuttering Association. Journal of Fluency Disorders, 27(2), 115–134. https://doi.org/10.1016/S0094-730X(02)00114-6 
f
Translation: Morteza Soleyman Dehkordi, Speech-Language Pathologist.n
 

ترجمه : مرتضی سلیمان دهکردی، آسیب شناس گفتار و زبان